Değişen iklim şartları, beslendiğimiz gıdaların hormonlu oluşu veya çok fazla kimyasala maruz kalması gibi birçok neden vücudumuzda bazı şeylerin dengesini bozuyor. Bunlardan biri de kaş dökülmesi. Kaşlar da tıpkı saçlarımız gibi zamanla dökülerek seyrek bir hal alabilmektedir. Hatta ileri yaşlarda kaşları tamamen dökülen insanlar bile var.
Kaşlar yüzümüzün ortasında, gözlerimizi çevreleyen, güzelliğimizi tamamlayan önemli bir yapıdır. Ek olarak bir insanın duygu ve düşüncelerini belirtirken oluşan mimiklerde büyük bir işlevi vardır. Kaşların hangi sebeple döküldüğü tam olarak bilinmemektedir. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi çevresel faktörlerin, yetersiz ve eksik beslenmenin kaşlar üzerinde olumsuz etkileri olduğu düşünülmektedir.
[renkbox baslik="Botox Nedir? Botoks Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanabilir?
" link="https://bilgihanem.com/botox-nedir/" resim="https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2015/03/botox-nedir-botoks-nasil-yapilir-kimlere-uygulanabilir.jpg" renk="mor" yenisekme="evet"][/renkbox]
Bunların yanında yüze sürülen kozmetik kremler veya makyaj malzemeleri de kaşların dökülüp, seyrek bir hal almasına neden olmaktadır. Kaşlar bu kadar öneme sahipken yokluğu insanları bir çözüm arayışına itmiştir. İşte bu devrede her şeye çözüm bulabilen gelişmiş teknoloji kaş ekimi diye bir işlemi oluşmuştur.
Kaş Ekimi Nedir?
Kaş ekimi boyama ve dövme yaptırma gibi işlemlerin aksine size kalıcı sonuçlar verir ve tekrar aynı problemi yaşamak zorunda kalmazsınız. Piyasada satılan ilaç ya da sprey gibi ürünler kesin sonuçlar vermemekle beraber çoğu kişide de hiçbir şekilde işe yaramadığı görülmüştür. Ancak ekim işlemi sayesinde, sorunlarınızdan tamamen kurtulabilirsiniz. Kaş ekimi ile yeni kökler oluşturularak, azalan bölgelerde tekrar kaş çıkması sağlanmaktadır. Şu an günümüzde birçok insan bu işlemi tercih etmektedir.
Kaşlar zamanla seyreklik gösterebilir. Bunun en büyük nedeni ilk olarak yaşlanmadan kaynaklı dökülmelerdir. Ancak çeşitli sağlık sorunları yaşayan kişilerde de bu tip bir soruna rastlamak mümkündür. Bunlara ek olarak kullanılan kozmetik ürünler, kullandığınız bir ilaç varsa bunların yan etkileri de kaş dökülmesine sebep olmaktadır. Kaş ekimi sayesinde, sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.
Eksik bölgelere yeni kaşlar eklenir. Yeni kökler oluşturulduğu için tekrar uzama imkanı da vardır. Bu sayede kaşlarınızda tekrar dökülme problemi normal şartlar altında ortaya çıkmaz ve uzun yıllar boyunca aynı sorunu yaşamazsınız. Herhangi bir hastane ya da bu işlemle ilgili bir kliniğe gitmeniz durumunda size en güvenilir hizmet verilmiş olacaktır. Eğer tekrardan aynı sorunla karşılaşırsanız, düzenli aralıklarla kaş ekimi yaptırmanız gerekebilir.
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Diğer ekim işlemlerinde olduğu gibi kaş ekimi de normal yöntemler kullanılarak gerçekleştirilir. Özellikle kadınların ihtiyaç duymuş olduğu bir tedavi uygulamasıdır. Ekim işlemine geçilmeden önce, kaşların hangi bölgelere yerleştirilecek olduğu belirlenir ve bu bölge çizilir. Bölgenin belirlenmesi ne kadar kök ekleneceği konusunun da hesaplama yapılmasına yardımcı olur. Bu işlem sırasında hastanın tercihi de göz önünde bulundurulur ve kendi tercih etmiş olduğu şekilde bölge belirlenir.
Daha sonra ense üzerinden kökler alınmaya başlanır. Alınan köklerin yönleri belirlenir. Yön belirleme işlemi de oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Eğer bir yanlışlık yapılır ve bu yanlışlık doğrultusunda ekim işlemi gerçekleştirilirse, çeşitli sıkıntılar da ortaya çıkabilir. Uzmanlar bu işlem sırasında oldukça hassas bir şekilde davranarak, yönlerin belirlenmesini tamamlıyor. Son olarak da köklerin kaşlara eklenmesi kalıyor.
[renkbox baslik="Saç Kaynağı (Kaynak Saç) Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir?
" link="https://bilgihanem.com/sac-kaynagi-kaynak-sac-nedir-nasil-yapilir/" resim="https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2016/03/kaynak-sac-nedir-nasil-yapilir.jpg" renk="kahve" yenisekme="hayir"][/renkbox]
Ortalama 2 saat süren bir operasyon neticesinde işlem gerçekleştirilmektedir. Kaş ekimi tamamlandıktan sonra hastanın bölgeye fiziksel teması olmaması son derece önemli bir durumdur. Çünkü köklerin burada sertleşmesi ve kabuklaşması için en az bir hafta gibi bir süre gerekmektedir.
Daha sonra kabuklanan kökler yerinden dökülüyor ve sert bir tabaka oluşmuş oluyor. Bu köklerin yerine oturması ve uzama göstermesi için gereken süre ortalama 3 aydır. Ancak tamamen iyileşme göstermesi ve doğal bir hal alması için gerekli olan süre ise 6 ay kadardır. Kaş ekimi operasyonu günümüzde birçok insanın tercih ettiği ve başarılı sonuçlar veren bir uygulamadır.
Kaş Ekiminin Zararları Nelerdir?
Dökülmüş ve hoş bir görüntü vermeyen kaşlar için günümüzde birçok kadın kaş kalemi veya kaş farını kullanıyor. Makyaj esnasında yapılan bu uygulama ne yazık ki süreklilik sağlamıyor. Bir de eliniz bu işlere çok yatkın değilse, görsel olarak hoş olmayan bir görüntüye sebep olabilirsiniz. Bu noktada kaş ekimi gerçekten de harika bir çözüm getiriyor.
Kaş ekimini sadece kaşları dökülen insanlar değil, modelini değiştirmek isteyenler de tercih edebiliyor. Özellikle 2016 ve 2017 yıllarında trend olan kalış kaş, hanımefendileri kıl tekniği kullanarak kaş ekimi yapmaya mecvur bırakıyor. Peki, bu kadar iyi özelliğinin yanında kaş ekiminin herhangi bir zararı var mı şimdi de ona bakalım. Kaş ekiminin şimdiye kadar herhangi bir zararı ve yan etkisi görülmemiştir.
Kendi içerisinde tekniklere ayrılan kaş naklinde, en çok tercih edilen FUE tekniğidir. Enseden alınan kıl foliküllerinin nakledilmesiyle gerçekleşen işlem biraz uzun sürüyor ama neredeyse hiç iz bırakmıyor. Kaşlar ekildikten yaklaşık 3 ay sonra çıkmaya başlıyor ve diğerleriyle aynı şekilde uzuyor. Bu nedenle kaş ekiminin bilinen bir zararı yok diyebiliriz. Ancak bu işlemleri güzellik merkezleri yerine hastanelerde yaptırmanızı öneririz. Bir plastik cerrahi işi olan kıl naklinin, o kadar da hafife alınacak bir işlem olmadığını hatırlatalım.
Kaş ektirmek istiyorum ben de ama güvenilir bir yer bulmam lazım. Var mı kaş e
Benim kaşlarımda da yer yer dökülmeler oldu. Kaş ekimi yaptırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Etrafımda yaptıranlar var o kadar yapay duruyor ki çok itici cidden.