paylaşım

Hint (Kastor) Yağı Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Hint yağı bitkisinin tohumlarından elde edilen Hint yağının hem kozmetik alanda hem sağlık sektöründe çok fazla kullanım şekli mevcut. Ricinus communis adı verilen bitkiden elde edilen Hint yağı nedir sorusu son yıllarda herkesin aklını meşgul ediyor. Özellikle Hint yağının faydaları en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Bu makalede Hint yağının faydalarını çok ayrıntılı bir şekilde öğreneceksiniz.

REKLAM
REKLAM

Son dönemlerde pek çok farklı faydası keşfedilse de asırlardır bilinen bir yağ olan Hint yağı, saçlardan teninize kadar şifa olacak yağ çeşitlerinden biridir. Hint yağı, adını aldığı bitkinin tohumlarından oluşturulur ve pek çok aşamadan geçtikten sonra ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle maddi değeri diğer yağlara nazaran biraz daha fazladır. Aynı oranda faydası da bir hayli çoktur. Halk arasında Hint yağı olarak bilinse de, diğer bir adı kastor yağıdır.

Antiseptik özelliği tıp dünyası tarafından keşfedildikten sonra değeri daha da artan Hint yağı, masaj salonlarından ilaç reyonlarına kadar hayatın pek çok alanına yerleşmiş bulunmaktadır. Yüzlerce kadının saç sorunlarına çözüm olan Hint yağı, aynı zamanda sağlığınızı tehdit eden sorunlarla da baş edebilmenize yardımcı olmaktadır.

İçinde bulunan doymamış yağ asitleri ile vücudun hemen her noktasına faydası olan Hint yağı son zamanlarda daha rahat temin edilebilmektedir. Bu süreçte alıcıların katkı maddesi bulunan, içinde yağ oranı düşük olan ürünleri tercih etmemeye özen göstermeleri gerekmektedir.

Hint (Kastor) Yağı Nedir?

Bitki biliminde Ricinus communis olarak bilinen Hint yağı bitkisinin, insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bir tanesini de tohumları aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Hint yağı bitkisinin tohumları farklı işlemlerden geçerek yağ oluşturulmaktadır. Hint yağı olarak satışa sunulan yağ, insan sağlığı açısından oldukça faydalı bir o kadar da destekleyici yapıya sahiptir. Antibakteriyel özelliği nedeniyle dünya çapında kullanılan Hint yağı, küçük büyük herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Tıp dünyasında yapılan deneyler ve araştırmalar sonucunda faydaları bir hayli fazla olduğu görülen Hint yağının ilaçların öz maddelerinde de kullanıldığı bilinmektedir.

Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanım alanına göre yalnız ya da farklı yağlarla beraber kullanılan Hint yağı, vücudun pek çok noktasına fayda sağlamaktadır. Yağın büyük kısmını risinoleik asit oluşturduğu için saç, cilt, kirpik ve kaşlarda kullanılması durumunda daha da olumlu sonuçlar alındığı ortaya çıkmaktadır. Hint yağını cildinizin neresinde kullanırsanız kullanın muhakkak pamuk yardımıyla kullanmaya özen göstermelisiniz. Gün içinde içtiğiniz suyun içine bir çay kaşığı Hint yağı damlatabilirsiniz. Bunun yanında masajlarınızda Hint yağı kullanabilir, nemlendirici kremlerinizle yağınızı karıştırıp bu şekilde kullanabilirsiniz. Masaj ve teknikleri hakkında bilgi almak için tıklayın.

Hint Yağı Cilt için Nasıl Kullanılır?

Fungal enfeksiyonların sebebiyet verdiği cilt enfeksiyonlarının pek çoğunu Hint yağı ile engellemeniz mümkündür. Cildinizi mikroplardan arındıran yağ, aynı zamanda dezenfektan özelliği de göstermektedir. Ciltte meydana gelen ülser, saçkıran, kaşıntı ya da egzama gibi rahatsızlıklarda Hint yağı ile şifa bulabilirsiniz. Hint yağını cildiniz için kullanmak isterseniz zeytinyağı ile birleştirip pamuk yardımıyla sorun yaşadığınız bölgeye uygulayabilirsiniz. Bunun dışında nemlendirici ya da besleyici olarak kullanmak istediğinizde masaj yaparak uygulamanız çok daha faydalı olacaktır.

Hint Yağı Kirpikler için Nasıl Kullanılır?

Hint yağını kirpiklerinizin beslenmesi ve gürleşmesi için kullanacaksanız bu durumda rimel çubuğu kullanmanız faydalı olacaktır. Temizlediğiniz rimel fırçalarınızdan biri ile sabah ve gece olmak üzere iki kez uygulayacağınız Hint yağı, kirpiklerinizin gürleşmesi daha dolgun ve uzun görünmesini sağlayacaktır. Dökülen kirpikler için de oldukça faydalı olan Hint yağı, boşluklar için tek tek uygulanmalıdır. Uzun süreli kullanımlarda oldukça etkili olacaktır.

Hint Yağı Saçlar için Nasıl Kullanılır?

Hint yağını saçlarınız için kullanacaksanız ne amaçla kullandığınız önemlidir. Eğer saçlarınızda dökülme varsa farklı yağlarla zenginleştirmeniz daha sağlıklı sonuç verecektir. Saç dökülmelerine karşı Hint yağını tatlı badem yağı ile karıştırıp saç diplerinize masaj yaparak uygulamalısınız. Yaklaşık 2 saat durduktan sonra ılık su yardımıyla temizleyebilirsiniz. Hint yağını saç zayıflıkları için kullanacaksanız bu durumda zeytinyağı tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Eşit oranda zeytinyağı ve Hint yağını karıştırdıktan sonra saç uçlarınızdan diplere doğru uygulamalısınız. Bir gece bone içinde kaldıktan sonra durulayabilirsiniz. Saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzaması hakkında bilgi almak için buraya da bakın.

Hint Yağının Faydaları Nelerdir?

Saçların uzaması, güçlenmesi ve daha gür çıkmasını sağlayan Hint yağı aynı zamanda kirpiklerinize de fayda sağlayacaktır. Bunun yanında Hint yağının kullanım alanlarından bir diğeri de kaşlardır. Kaşlarınızın arasında dökülmeler meydana geliyorsa Hint yağı besleyecek ve daha kalın çıkmasına yardımcı olacaktır. Gün içinde bir çay kaşığı Hint yağı tüketmeniz durumunda boşaltım sisteminiz çok daha rahat çalışacak, kabızlık sorununuz varsa ortadan kalkacaktır. Hint yağının düzenli ve sürekli kullanımında karaciğer için çok faydası olduğu bilinmektedir. Kaslarınızın ve karaciğerinizin rahatlaması için Hint yağını sürüp üzerine ılık havlu kapatmanız oldukça etkili olacaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıkan Hint yağı, kötü huylu kanser hücrelerinin çoğalmasına da engel olmaktadır. Bağışıklık sistemi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Hint Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Hint yağı kullanımı oldukça dikkat isteyen bir durumdur. Özellikle yutarak kullananlar çok az miktarda ve mide rahatsızlığı varsa doktorlarına danışarak kullanmalıdır. Zehirleyici özelliği olan bitki yağı eğer fazla miktarda kullanılırsa, kusma ve ishal gibi durumlar ortaya çıkacaktır. Fazla tüketimi halinde sindirim sorunlarına neden olan Hint yağı, aşırıya kaçıldığında mide rahatsızlığı ve bulantıya sebebiyet vermektedir. Aynı şekilde çok kullanmanız durumunda ishal, kaşıntı ve deride döküntüler görülmesi de ihtimaller arasındadır. Cilde masajla uygulandığında kasılmalara neden olabilen Hint yağı, yoğun kullanımda nefes darlığı ve kalp düzensizliği de oluşturabilmektedir. Bu gibi sebepler nedeniyle kullanmadan önce muhakkak alerji testlerini yaptırmanız gerekmektedir.

Yorumlar


2 yorum

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir