Tilya Kürü Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Tilya Kürü Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Tilya kürü, ıhlamur, kuşburnu ve altın otu bitkilerinin bir arada kullanılmasıyla yapılmaktadır. Zayıflama çayı olarak da bilinen tilya, kısa sürede çok kilo vermeyi vaat ediyor. Tilya kürünün yapılışı, yararları ve zararlarıyla tüm bilgileri sizin için derlediğimiz yazımızdan okuyabilirsiniz.

Banu Özekmekçi

Halk dilinde ıhlamur bitkisi olarak anılan tilya, yaz mevsiminde ortaya çıkan güzel kokulu bir bitkidir. Çiçeklenme döneminde taze tüketilse de daha sonra kurutularak kış içeceği olarak da hazırlanabilmektedir. Son dönemlerde bitki çayı olarak içilmekten ziyade zayıflama kürü olarak adını duyuran tilya kürü özellikle kadınlar tarafından sıkça tüketilmektedir.

Farklı kullanım yolları bulunan bitkinin, sağlıklı kilo verme yöntemlerinden biri olduğu bilinmektedir. Düzenli olarak tüketildiğinde ayda en az 5 kilo vermenize yardımcı olacak kürün, zayıflatıcı çay adı altında satıldığı bilinmektedir. Her ne kadar faydaları zararlarından fazla olsa da aşırı tüketiminin dezavantajları bulunmaktadır.

[renkbox baslik="Dereotu Kürü Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?" link="https://bilgihanem.com/dereotu-kuru-nedir-nasil-yapilir/" resim="https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2017/04/dereotu-kuru-nedir-nasil-yapilir-faydalari-ve-zararlari-nelerdir.jpg" renk="gri" yenisekme="evet"][/renkbox]

Birkaç bitkinin birlikte oluşturduğu tilya kürü, yalnızca zayıflamak isteyenler tarafından kullanılmaz. Sağlıklı bir yaşam isteyenler için de işe yaramaktadır. Olduğu kilodan memnun olan kişiler, tilya kürü ile formlarını koruyabilirler. Gün içinde aşırıya kaçmadan, düzenli olarak tüketilen tilya; kişinin fazla yağlarını kontrol altına almasını sağlayacaktır.

Tilya Kürü Nedir?

Tilya Kürü Nedir?

Halk arasında ıhlamur bitkisi olarak anılan tilya, aslında birkaç bitkiden oluşan bir karışımdır. Bu birleşme sonucu ortaya çıkan küre, tilya kürü adı verilir. Vücutta biriken yağlar, zaman içinde kalıcı hale gelir. Bu kiloları verebilmek içinse uzun uğraşlar gerekir. Ihlamurun yanında birkaç bitkinin daha kullanıldığı tilya kürü, düzenli olarak tüketildiğinde ayda 5-6 kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Aşırıya kaçmadan içilmesiyle vücut sağlığını dengeleyen bu kür, birçok doktor tarafından da önerilmektedir. İçinde ne olduğu bilinmeyen zayıflama kapsüllerinin yerine bitkisel içerikli kürler kullanmak çok daha faydalı olacaktır. Metabolizmaya göre farklılık gösteren etkileri bulunsa da alerjinizin olmadığından emin olmalısınız. Bu şekilde asitli içecekler, çay ya da kahve yerine rahatça tilya içebilirsiniz.

Tilya Kürü Nasıl Yapılır?

Tilya Kürü Nasıl Yapılır?

Tilya kürü içeriğindeki bitkiler bakımından çok faydalı ve kolay yapılabilen bir kürdür. Malzemelerinin teminini aktardan yaparak ve aşağıdaki koşullara uyarak tüketebilirsiniz. Tilya kürü ile zayıflama hem pratik hemde gerçekten işe yarayan bir uygulamadır.

Tilya Kürü Malzemeleri

Tilya Kürü Yapılışı

20 gram ıhlamur ile 20 gram kuşburnunu birleştirin, daha sonra üzerine 10 gram altın otu ilave edin. Kaynayan 1 litre suyun içine hazırladığınız karışımı atın. Tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Yaklaşık 3 dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp demlemeye alın. Demlenen kürü cam şişeye aktarın.

Gün içinde 6-7 saat aralıklarla kürü tüketin. Kürün tamamını birden bitirmeye çalışmayın çünkü bu sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. 1 litrenin yarısına geldikten sonra en az 7 saat boşluk bırakmalısınız. Aksi halde mideniz rahatsız olacaktır.  Tilya kürünün yarısını sabah yarısını akşam tüketecek şekilde dengeli kullanın. Uyumadan hemen önce içmemeye özen gösterin.

Tilya Kürünün Faydaları Nelerdir?

Tilya Kürünün Faydaları Nelerdir?

Tilya kürü vücutta bulunan fazla yağların yakılmasını sağlamaktadır. En temel faydası kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Özellikle göbek ve basen bölgelerinde biriken yağlar, bu kür kullanıldığında çok daha hızlı bir şekilde erimektedir.

Tilya kürünün en büyük avantajı kısa sürede sonuç vermesidir. Düzenli kullanımla birlikte sonuç alınan kür, bayanların daha kolay zayıflamasını sağlamaktadır.

Kış mevsiminde bitki çayı olarak kullanılan kuşburnu ve ıhlamur, tilya kürü olarak hazırlandığında da aynı görevi görmektedir. Bilhassa soğuk algınlığına dayanan gribal enfeksiyonlar için tilya kürü şifa kaynağıdır.

Tilya Kürü Ne Kadar Süre İçinde Sonuç Verir?

Tilya Kürü Ne Kadar Süre İçinde Sonuç Verir?

Gün içinde en fazla 1 litre tüketilmesi uygun olan tilya kürü düzenli olarak kullanılmalıdır. Her gün 750 ml kullanıldığında bir ay içinde yaklaşık 5 kilo zayıflamayı sağlamaktadır. 6 ay gibi uzun vadeli kullanımlarda ise en az 15 kilo vermenize yardımcı olacaktır. Tilya kürünü kullanırken her bünyede farklı sonuçlar doğurduğu unutulmamalıdır.

Tilya Kürü Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tilya Kürü Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tilya kürünü hazırlarken bitkilerin dengeli olarak konulması gerekir. Aksi halde ihtiyaç duyulan enerji alınmayacaktır. Kürü hazırlarken altın otu, diğerlerinin yarısı kadar kullanılmaya özen gösterilmelidir. Fazlası metabolizmanın aşırı hareketlenmesine neden olur.

[renkbox baslik="Maydanoz Kürü Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?" link="https://bilgihanem.com/maydanoz-kuru-nedir-nasil-yapilir/" resim="https://bilgihanem.com/wp-content/uploads/2016/08/maydanoz-kuru-nedir-nasil-yapilir.jpg" renk="yesil" yenisekme="hayir"][/renkbox]

Bitkiler göz kararı konulmak istendiğinde 12-13 tane kuşburnu, 3 tutam ıhlamur kullanılmalıdır. Bunun hemen arkasından yalnızca bir tutam altın otu kullanmanız yeterli olacaktır. Bu şekilde hazırlanan kür, saat sınırı aşılmadan içilebilir.

Tilya Küründe Tatlandırma Yapılır mı?

Tilya Küründe Tatlandırma Yapılır mı?

Birkaç bitkinin bir araya gelmesiyle oluşan tilya kürü, bitkilerin vermiş olduğu sade, acımsı bir tada sahiptir. Özellikle kuşburnunun ekşi bir tat vermesi gün içinde 750 ml içilmesi durumunda biraz zorlayıcı olabilmektedir.

Kilo vermek için kullanılan kürün içine şeker atmak pek mantıklı olmayacaktır. Nitekim tatlandırmanız, kürün etkisini yarı yarıya düşürecektir. Toz, esmer ya da kesme şeker fark etmeksizin tilya kürü içinde şeker kullanımı uygun değildir. Tilya kürü, ıhlamurdan kaynaklanan güzel bir tada sahip olacaktır. Bu tadı beğenmeyenler kür içine bir çay kaşığının ucu ile bal ilave edebilir fakat asla fazlası kullanılmamalıdır.

Tilya Kürünün Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?

Tilya Kürünün Zararları Nelerdir?

Vücudun yağ yakımını hızlandıran tilya kürü, ihtiyaç duyulan enerjinin kazanılmasını sağlar. Metabolizmanın hızla çalışmasını sağlayan bu kür, zayıf bünyelerin kendini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır. Tilya kürünün zararları bünyeye göre değişkenlik göstermekle birlikte alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ihlamura, kuşburnuna ve altın otuna alerjisi olan kişiler kesinlikle tilya kürünü kullanmamalıdır. Alerji dışında vücuda zarar verme ihtimali oldukça düşük olan tilya kürü, aşırıya kaçıldığında mide krampları, ishal ve uykusuzluk gibi olumsuz sonuç doğurabilir.

Tilya kürü düzenli kullanımıyla kilo vermeye yardımcıdır. Kış çayı olarak da gribal enfeksiyonları önlemede kullanılıyor. Bu kürün faydalarını tam anlamıyla almak için doğru şekilde hazırlamalı ve tüketmeliyiz.
Siz tilya kürünü denediniz mi? Sonuçlarınızı paylaşır mısınız?
Tilya kürünü deneyip herhangi bir yan etki ile karşılaştınız mı?
Kür olarak hazırlanan bu çayın tadı nasıl?
Kürün içeriğindeki bitkileri nereden aldınız ve hangi markayı tercih ettiniz?
Kürün içeriğine tatlandırma amacıyla başka bitkiler eklediniz mi?
Kürün zayıflama dışında başka ne gibi faydalarını gördünüz?



Okur Yorumları
  1. Tiroid hastası kullanırsa ne olur yasak denmiş neden ? Cevap verirseniz sevinirim çünkü hiç kilo veremiyorum çok hastalığım var ve kilom da sürekli artıyor. Tiroid bezlerim az çalışıyor bu kürü aldım . İçmek denemek istiyorum

  2. Tiya kürünü yapmayı bende deneyeceğim. Video iyi olmuş konu sonunda tüm bilgileri pekiştirdim.

  3. Tilya kürünü ilk defa duyuyorum. Sitenizi şöyle bir gezdim de ne kadar güzel bilgiler var. Özellikle şifalı bitkiler kısmına bayıldım.